Kulinaria Ciasta Przepisy Akcesoria

Gastronomiczne krajalnice do chleba: szybkie i bezpieczne krojenie

krajalnica-pieczywa-wolnostojaca-wkpc4514

Za pomocą profesjonalnego sprzętu gastronomicznego można jeszcze łatwiej realizować codzienne czynności w restauracji, firmie cateringowej lub stołówce. Wtedy, gdy trzeba szybko pokroić dużą ilość chleba, najlepszym pomocnikiem będzie krajalnica gastronomiczna.

Dlaczego warto zainwestować w krajalnicę gastronomiczną?

Ręczne krojenie chleba jest czasochłonne. Dodatkowo może powodować ryzyko urazów u pracowników. Aby prowadzić tę czynność jeszcze łatwiej, warto zainwestować w sprzęt jak gastronomiczna krajalnica do chleba.

Krajalnice gastronomiczne błyskawicznie i dodatkowo automatycznie kroją pieczywo. Skutecznie radzą sobie z różnymi typami chleba – jasnego i ciemnego, miękkiego i twardego bez jego zgniatania, szarpania i łamania. Efekt to idealnie równe kromki gotowe do serwowania.

Rodzaje gastronomicznych krajalnic do chleba

W sprzedaży można znaleźć różne przemysłowe krajalnice do pieczywa, dlatego przed zdecydowaniem się na zakup warto zapoznać się z różnymi modelami:

– Krajalnica do ustawienia na blacie – kompaktowy model wymagający ustawienia na blacie, na przykład mebli gastronomicznych.
– Krajalnica wolnostojąca – urządzenie do ustawienia bezpośrednio na podłożu, wyposażone w koła ułatwiające jego przemieszczanie.

Gdzie kupić gastronomiczną krajalnicę do pieczywa?

Aktualnie przemysłowe krajalnice do pieczywa są oferowane głównie w firmach prowadzących sprzedaż wyposażenia dla gastronomii. Z ich asortymentem można zapoznać się także online i zamówić je na odległość, wraz z szybkim dowozem pod wskazany adres.

Koszt zakupu gastronomicznej krajalnicy do chleba wynosi zwykle od około 5 tysięcy do 35 tysięcy złotych.