Kulinaria Ciasta Przepisy Akcesoria

Jaki stół chłodniczy wybrać?

stol-chlodniczy-700-mm-gn-1-1-ze-zlewem-czterodrzwiowy-asber-gtp-7-225-40-d-s-green-line

W każdym miejscu, gdzie w krótkim czasie przygotowywana jest masa dań, powinny znajdować się odpowiednie sprzęty, które pozwolą na szybką i sprawną pracę. Dotyczy to przede wszystkich restauracji, barów, stołówek oraz kuchni hotelowych, w których olbrzymią wagę przykuwa się do tego, jak powstają konkretne dania oraz w jakich warunkach przechowywane są produkty. Jaki więc stół chłodniczy powinien się znaleźć w każdej profesjonalnej kuchni?

Stoły chłodnicze – szeroki wybór tylko u sprawdzonych producentów

Zakup profesjonalnego, dobrze wykonanego stołu chłodniczego ze sklepu gastronet24 to dość spory wydatek, dlatego też warto postawić na znany model, który słynie ze świetne jakości i niezawodności. Właściciele lokali gastronomicznych nie zawsze jednak wiedzą, w jaki sprzęt należy zainwestować. Dlatego też dobrze zapoznać się z ofertami przynajmniej kilku producentów, którzy zazwyczaj mają dość różny asortyment, który posiada zupełnie inne funkcje.

Profesjonalny stół chłodniczy z szufladami – idealny model

Klienci mogą więc wybierać spośród stołów, które posiadają szuflady oraz drzwiczki, za którymi można przechowywać produkty i akcesoria, które podczas przygotowywanie różnych dań powinny być zawsze w zasięgu ręki. Dodatkowo, chcąc zaopatrzyć się w lepszy model, dobrze jest postawić na stół, który dodatkowo wyposażony jest np.: w zlew, różne, wygodne nadstawki lub dodatkowe miejsca do umieszczania noży, przypraw, czy innych dodatków. W zależności od miejsca w kuchni – można kupić mniejsze lub większe rozmiarowo modele. Warto jednak na rzecz takiego stołu chłodniczego czasem zrezygnować z dodatkowej szafki lub blatu.